Life in Ads =).

Wednesday, February 17, 2010

I'm Loving It!

Salam

The other night when we had one of the activities planned for Khalifah Institute

Appreciation Dinner, we shared our feelings and experiences on "How Khalifah Method

changed my life." I stumbled and I my speech went hire wire. Bluek! I don't know how to

express it.

*Im bad at expressing myself vocally*

I just feel it. Yup.. One thing that will make me smile is the culture which

has been created within Khalifah Circle : When someone says "Thank you. May Allah bless

you." It is just amazing. Subhanallah.

Recently, I'm beginning to 'shape' myself to say "Thank you. May Allah bless you." =D.

And now, I would thank you and may Allah bless all of us. Insya Allah. :).

Thursday, February 04, 2010

Berenang - renang di daratan

Salam.. Sari berita penting....

Ikan berenang - renang di daratan. Biawak berenang - renang dalam bilik mun. *Chaos kejap blok PG Safiyyah di petang yang hening itu*

Al-kisahnya ada la makhluk Allah paling geli itu masuk dalam bilik mun. Biar kita namakan dia PRINCE. (Ada cerita di sebalik nama ini ye).Untuk pengetahuan semua,Prince tu kecik je. Rasanya baby biawak kot. Baru pandai berjalan-jalan la tu (Merangkak la... Biawak mana boleh berjalan macam manusia.. tettt!). Bilik mun terletak kat ground floor dan dekat dengan post guard Safiyyah itu. Ntah macam mane la si Prince itu masuk bilik time-time dekat maghrib tu. Boleh la pulak Prince tu dok celah tilam (tilam letak kt tepi dinding). Nak main cak-cak ke? I dun think i have time to play hide and seek with you. E-yucks!

Bila nampak je makhluk Allah paling geli tu, terus la mun menjerit. Agaknya dia pn terkejut gak time tu. Ewah, suka-suka hati je nak landing kt tilam i tu. Isk3.. tak patut btul. ;p. Akhirnya mun decide utk panggil jiran sebelah menyebelah punya sebelah. Nasib baik dia nak tolong. Thanks Nong.

Bila dia nampak mun dengan jiran mun, terus dia main hide and seek. Oh noooo! Boleh la plak dia nak menyorok belakang wardrobe mun tu.. then main-main kt belakang kotak2 barang mun. Aduhaiiii~~~ tak sure plak dia kluar dr bilik tu sbb Prince tu dah tak nampak bayang dan kesan. Ghaib laa senang cakap. Disebabkan biawak tu masuk bilik, maka lambat la i ngedate dgn my babes pada malam itu. Sorry girls! Dan malam itu agak ngeri ye. Rasa fobia nak tido. Takuttt~

Dan semalam time nak balik bilik, mun lalu kt depan sungai (sungai ke longkang yang sangat besar?) kt tangga besar tu. Then ternampak la geng Prince itu. Maka, dalam hati ni terdetik. "Ni mesti adik beradik Prince itu kan?" Hmmm...

Buat Prince, terima kasih la sebab sudi melawat dan membuatkan mun mengemas barang2 dalam bilik itu akibat menjejak kasih anda!

p/s: Berenang - renang dalam taman hati ;).

Monday, February 01, 2010

First Love

Cinta Pertama... hanya pada Dia

Hadirlah cinta.. cinta pertama,
Hadirlah cinta.. cinta utama.


video